top of page

Galavečer na Draka 2022 byl nezapomenutelnou oslavou života

Čtvrtý ročník Galavečera se po pandemické pauze uskutečnil v sobotu 19. února opět v nádherných prostorách Obecního domu v Praze. Během roční přestávky náš produkční tým ale rozhodně nezahálel. Připravoval specialitu v podobě videoklipu k písni Ještě jednou, která se okamžitě stal hymnou Galavečera.


Po spolupráci se skupinou Pyroterra na zmíněném videoklipu bylo nad slunce jasné, kdo se má postarat nejen o zahájení Galavečera. A naši úžasní kamarádi nás ani tentokrát nezklamali! Předvedli opravdu dechberoucí taneční světelnou show, kterou si všichni budou pamatovat ještě opravdu dlouho.

Pak už nabitý program, kterým hosty provázel jedinečný Karel Kašák, běžel jako na drátkách. Hudební část zahájila kapela JEN, jejíž frontman Jan Nedvěd je autorem naší, již zmíněné, písně. Následovala vystoupení Evy Burešové, Michaely a Romana Tomešových, Karolíny Neuvirthové a Františka Šalandy alias Saxofrancise. Ti také poprvé živě zazpívali píseň Ještě jednou. Nálada byla opravdu nádherná, protože ji s interprety zpívala celá Smetanova síň.

Mezi hudebními čísly sál roztančila taneční skupina Oriana Dance Zlín pod vedením Marie Vaněčkové – maminky letošní bojovnice s Drakem, Mariany. Závěrem Obecní dům rozhýbala kapela Jelen, která zvedla ze židlí hosty všech věkových kategorií. O afterparty se pak postaral DJ Roxtar (Dominik Turza).

V průběhu Galavečera probíhala tichá aukce obrazů a uměleckých předmětů, jejichž výtěžek také putoval letošním bojovnicím s Drakem – šestileté Viktorce a šestnáctileté Marianě. Ta dokonce sama do aukce namalovala obraz s názvem „Vášeň“. Mezi aukčními předměty byl například původní maňásek Adolfeena věnovaný DJ Roxtarem či obraz „Adolfeen v kabelce“ od umělkyně Markéty Grimaux, který se vydražil za neuvěřitelných 22 000 Kč.

Výtěžek z Galavečera se vyšplhal do celkové výše 220 000 Kč. Na pódium přišli šeky předat zástupci štědrých společností: Austro Baumaschinen (100 000 Kč) a Ekochem (20 000 Kč). Zbylá částka, do výše zmíněného celkového výtěžku, byla součtem příspěvků od ostatních anonymních dárců (100 000 Kč). Finanční dary byly věnovány Nadačnímu fondu SPOLU NA DRAKA, který peníze mezi děvčata rozdělí.

A co na celý večer říkala maminka Mariany, Marie Vaněčková? „Celý Galavečer byl pro nás opravdu nezapomenutelným. A to nejen pro mne a Marianku, ale i pro celou naši taneční rodinu Oriana Dance Zlín. Velice si vážíme všeho, co pro nás tým Galavečera udělal a nikdy na tento nádherný zážitek nezapomeneme.“


Letošní emotivní atmosféra Galavečera se skutečně nedá popsat slovy. Proto určitě doražte na další ročník této stylové benefiční akce, ať tuhle „oslavu života“ můžete zažít s námi, a našimi bojovníky s Drakem, na vlastní kůži.

bottom of page