top of page

Ohromná opening show zahájila Galavečer na Draka 2023


Pátý ročník Galavečera na Draka v Obecním domě v Praze nabídnul v sobotu 11. 3. 2023 návštěvníkům program plný radosti, pomoci a zábavy. Produkční tým ani letos nezahálel, a i když byla laťka loňského ročníku nasazena hodně vysoko, ten letošní ji posunul zase o kus výše.



Večer zahájil zpěvák Martin Šemík společně s dalšími účinkujícími písní „From now on“, která diváky doslova ohromila. První část show byla zpočátku promítána přímo do Smetanovy síně na LED panely z foyer a dalších sálů, druhá část pak probíhala přímo v hlavním sále. Celý úvod doplnila svou kreativní choregorafií skupina Pyroterra, která během večera oslnila dalšími dvěma neuvěřitelnými světelnými show připravenými speciálně pro náš Galavečer. V dojemné a dechberoucí atmosféře se nesl celý večer.



Po úvodním slově moderátorů Lucie Ptáčkové a Karla Kašáka sál oživila kapela Party Leaders, která klasickými tanečními hity postupně roztančila sál. O hudební program se dále postaral zpěvák Marian Vojtko a zpěvačky Michaela Pecháčková, Michaela Tomešová a Karolína Neuvirthová. Nechyběla ani hymna Galavečera, píseň Ještě jednou, v netradičním podání - kromě Michaely Tomešové, Karolíny Neuvirthové a Adolfeena byla píseň doprovozena sborem Cancioneta Praga. Téměř celý sál zvedla ze židle a rozezpívala svými hity kapela No Name. Na závěr pro hosty zahrál svůj energický set také DJ Roxtar.



Jedním z hlavních bodů programu bylo představení příběhů. Pro letošní ročník byly vybrány dva příběhy bojovníků s onemocněním SMA (Spinální svalovou atrofií) - Adam Kratochvíl (27) a Přemek Ulman (6). Oba přijeli v doprovodu svých rodin a přátel, aby se mohli o svoji životní cestu s diváky podělit osobně. Zároveň si také společně se zakladatelem Nadačního fondu Spolu na Draka, Zdeňkem Rejzkem, převzali darovací šeky. Máme obrovskou radost, že Galavečer přispěl k tomu, aby díky štědrým dárcům a partnerům akce mohlo být na konto Nadačního fondu Spolu na Draka připsáno celkem neuvěřitelných téměř 900 000 Kč. Díky těmto finančním prostředkům bude moci i nadále Nadační fond plnit potřeby a přání pacientů.



V Grégrově sále celý večer probíhala tichá aukce uměleckých děl a dalších předmětů. Těch bylo celkem 9 a svého majitele našly všechny z nich. Jednalo se o obrazy od Mariana Vojtka, Michaely Pecháčkové, Lucie Ptáčkové a Markéty Grimaux, skleněnou sochu a set šperků s motivy Adolfeena od Pavla Pastorka, vlastnoručně podepsaný kladenský hokejový dres a puk Jaromírem Jágrem a set stříbrných mincí od společnosti Golden Gate. Celkem bylo za předměty vybráno pro Nadační fond Spolu na Draka 110 101 Kč.



Průběh aukce mohli návštěvníci sledovat i v přímém přenosu ve Smetanově síni díky živým vstupům moderátorů. V Grégrově sále byla také připravena výstava, kde si každý mohl přečíst informace o nemoci SMA, minulých ročnících Galavečera, vzniku písně a videoklipu „Ještě jednou“ a nebo zakoupit upomínkové předměty a tombolu.



Letošní ročník se opět jen těžko popisuje slovy. Všem účinkujícím, interpretům a bojovníkům bychom rádi poděkovali za účast a velmi silný emoční zážitek. Na závěr bychom chtěli zmínit i ostatní, co se na letošním ročníku Galavečera na Draka podíleli.



V první řadě to jsou partneři akce:


Speciální poděkování pak patří:

Obecnímu domu v Praze, který nám již od roku 2020 poskytuje tyto nádherné prostory. Ty dávají naší akci opravdu jedinečný nádech. Velice si vážíme jejich přístupu k našemu projektu.


Skupině Pyroterra, která pro nás již třetím rokem připravuje všechny speciální shows, které baví nás i diváky. Velkou měrou se podíleli také na úvodní opening show - jak po technické, tak choreografické stránce. Díky jejich profesionalitě a entuziasmu je Galavečer takový, jak ho známe.


Společnosti Start production, která je naším hlavním dodavatelem audiovizuální techniky. Díky nim Vás můžeme ohromovat nádhernou interaktivní scénou, která tvoří kulisy Obecního domu.


Společnosti Wavemakers, která nám zajistila reklamní plochy v tisku, ale také velké outdoor i indoor reklamy po celé Praze. Jejich pomoc byla v krátkém časovém úseku neuvěřitelně silná a efektivní a jsme hrdí na to, že se rozhodli stát naším partnerem.


Nesmíme zapomenout poděkovat ani dalším partnerům, kteří v tom jsou s námi: Společnosti Postýlkov.cz a Foto tady & teď, kteří věnovali hlavní ceny do tomboly, Zdeňkovi Horákovi za technické zabezpečení akce, Vinařství Plaček za víno, které věnovali našim hostům, květinářství Černý tulipán za květiny pro naše interpretky, moderátorku a rodiny, CENTER NET, spol. s.r.o. za zapůjčení radiostanic, vizážistkám Elišce Vrbovské a Lidii Kováčkové, kadeřnici Lucii Hejné a spoustě dalších, bez kterých by nikdy Galavečer na Draka nebyl takový.


V neposlední řadě velké poděkování patří všem návštěvníkům, kteří si s námi užili celý Galavečer, rozhodli se pomoci a přispěli k nezapomenutelné atmosféře celého večera, na který budeme ještě dlouho vzpomínat.

bottom of page