top of page
Jakub Kopecký

Galavečer 2020 vyhrál boj upřímnou radostí

Zaplněná Smetanova síň v Obecním domě v Praze ve čtvrtek 23. 1. 2020 sledovala nadšené dětské tváře při Galavečeru na Draka. Ten podpořil pacienty se spinální muskulární atrofií (SMA) a vyslal všem jasný signál, že život lze oslavovat v jakékoliv podobě.


Symbolický boj proti Drakovi, který ztělesňuje zákeřnou nemoc SMA, byl zahájen v 19 hodin úvodním slovem Karla Kašáka, moderátora celého večera. Ten všechny přítomné seznámil s programem a přiblížil s jakým Drakem mají příchozí hosté tu čest.



Akci, která se konala pod oficiální záštitou primátora hlavního města Prahy, svým vystoupením podpořily kapely Party Leaders, JEN, Anna K. a saxofonista Saxofrancis. Mezi pozvanými hosty se objevili například doktorka Jana Haberlová z kliniky dětské neurologie v Motole nebo Václav Hradilek, předseda pacientské organizace SMÁci, kteří krátce pohovořili o nemoci samotné nebo boji pacientů s pojišťovnami.


Hlavní pozornost ale byla upřena právem jinam. Na příběhy dětí, které společně s rodiči i přes nejrůznější překážky osobně dorazili a kvůli kterým Galavečer vznikl. Přítomní hosté si znovu připomněli osudy Zdeňka Rejzka, Boženy Hradilkové, Niny Uhlířové a Adély Kosové, které akce podpořila v minulých letech.



Letošní výtěžek benefičního Galavečera byl věnován rodinám Hlavicových a Hagenových, konkrétně Aničce a dvojčatům Týně a Radovanovi. Finanční dary do rukou zakladatele Nadačního fondu Spolu na Draka Zdeňka Rejzka předali zástupci partnerů akce. Těmi byly:

  • Austro Baumaschinen 100 000 Kč

  • Směnárna Exchange 100 000 Kč

  • Chemotex Děčín 25 000 Kč

  • Rotaract Club Brno 25 000 Kč

Společně s dary drobných dárců, příspěvky na transparentní účet a do zapečetěné kasičky se podařila získat celková část ve výši 374 542 Kč.


A tím večer pomalu dospěl ke svému konci. Z nadšených dětských očí a emocí hostů bylo cítit, že pro tentokrát tohle království boj s Drakem vyhrálo. A právě s nadějí ve vítězství, Galavečer vznikl. Protože v tomhle království naděje nikdy neumírá.



Partneři Galavečera na Draka 2020:

0 komentářů

Comments


bottom of page